Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

χαιρετισμός ενός βρικόλακα...


Καλώς σας βρήκα!
Το πρώτο μου ποστ στο νέο ιστολόγιο το κάνω έχοντας το λάπτοπ πάνω στο βιβλίο, στις σημειώσεις, στα πρόχειρα και τα λυσάρια των μαθηματικών κατεύθυνσης Β'λυκείου, καθώς οι εξετάσεις είναι προ των πυλών.
Έχω να πω κάτι? Το μόνο που θέλω είναι να αιτιολογήσω τον τίτλο του ιστολογίου μου, καθώς και το "όνομά μου"... Όχι, όχι, δεν έχετε να κάνετε ούτε με κανένα υπερφυσικό πλάσμα, ούτε με κανένα σαλεμένο μυαλό (όχι σε βαθμό παράνοιας τουλάχιστον!) !! Απλά, με λάτρη της παιδικής ηλικίας που έχει τάσεις παλιμπαιδισμού, καθώς "ο μικρός βρικόλακας" ήταν η αγαπημένη μου σειρά βιβλίων όταν ήμουνα παιδάκι (ενώ τώρα έχω γεράσει...), και Ρούντιγκερ ο πρωταγωνιστής, ο ίδιος ο μικρός βρικόλακας.
Και μου αρέσει τόοοοσο πολύ να ανοίγω πάλι αυτά τα βιβλιαράκια... 13 τόμοι παρακαλώ! Γιατί μικρό ήμουν βιβλιοφάγος! Κανονικότατα! (όχι όπως τώρα που προσπαθώ να διαβάσω ένα βιβλίο από τα Χριστούγεννα και μόλις πριν μερικές βδομάδες πέρασα τη μέση!) Όποτε ανοίγω τον πρώτο τόμο και βλέπω στην πρώτη σελίδα φαρδύ-πλατύ το όνομα μου γραμμένο με τα γνωστά ορνιθοσκαλίσματα που κάνει κάαθε παιδάκι στην Δ' δημοτικού (!) κι από κάτω "Νοέμβριος 2000" κλαίω (μεταφορικά) .
Τη θυμάμαι αυτή τη μέρα. Είχε έρθει ο μπαμπάς μου και με πήρε από το ωδείο ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτό το λόγο (ήθελα να πιστεύω τότε), για να πάμε δηλαδή στο βιβλιοπωλείο και να αποκτήσω αυτό το βιβλιαράκι [και μπάη δε γουέη, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του μπαμπά στη μικρή του κόρη, πήρα και το πολύχρωμο στυλό μου :) ], και μετά γυρίσαμε στο γραφείο του, όπου και έβαλα την προαναφερθείσσα υπογραφή και διάβασα και τις πρώτες 70 σελίδες. :)
Ουφ, εντάξει. Πάντα μιλούσα πολύ, δεν είμαι διατεθειμένη να το κόψω τώρα, εδώ!
Θέλω ακόμα να πω πως αγαπώ πολύ τους ανθρώπους (είτε γνωστούς, είτε αγνώστους), και πως θα χαρώ πολύ να πάει καλά αυτό το μπλογκ.
τσους**

10 σχόλια:

Ρούντιγκερ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μόχα είπε...

χεχε! Καλη αρχη!
Σου ευχομαι τα καλυτερα για τη συνεχεια του blog σου!

Τσαο!

ELLISW είπε...

Παιδιά δεν περίμενα ποτέ να βρω ένα ιστολόγιο με αυτό το όνομα και αυτό το θέμα. Εγώ είμαι λίγο μεγαλύτερη από εσάς και την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων την διάβαζα στα τέλη του ΄80 πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Είχα την τύχη να είναι η μαμά ενός συμμαθητή μου η εικονογράφος της σειράς. Βέβαια μεγαλώνοντας και ενώ είχα όλη την σειρά η δική μου μητέρα έδωσε τα βιβλία σε μικρότερους από μένα. Τώρα τα ψάχνω αλλά μου είναι δύσκολο να τα συγκεντρώσω όλα.
Αν έχετε πληροφορίες για το που μπορώ να βρω κάποια από τα βιβλία που μου λείπουν θα ήταν μεγάλη η χαρά μου. Μιας και θέλω να τα βρω για να τα δώσω στην κόρη μου όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα.
Ελλισώ

Ρούντιγκερ είπε...

αχου, πολύ συγκινούμαι διαβάζοντας το από πάνω μήνυμα!! (:
εγώ τότε τα είχα αγοράσει από το βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ της Θεσσαλονίκης... αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν ακόμα. Ίσως με λίγο ψάξιμο να βρείτς τα περισσότερα!
Πάντως εγώ δεν μπορούσα να βρω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τον 10ο τόμο, αφού όπως έμαθα μόλις πριν από μερικούς μήνες έχει αποσυρθεί για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω, και δεν κυκλοφορεί στην αγορά, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού...
Αν το βρει κανείς (ΑΝ!) ας μου το πει !

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ Ρούντιγκερ για την απάντηση. Έχω κι εγώ βρει μερικά αλλά το 10 μου λείπει και εμένα. Από την Πρωτοπορία έχω παραγγείλει μέσω Internet αυτά που μου έλειπαν αλλά μόνο 3 έχουν βρει. Εγώ έχω στην διάθεση μου το 6,7,8,9,11. Η μεγαλύτερη χαζομάρα μου ήταν που επέτρεψα στην μητέρα μου να δώσει τα βιβλία μου. Τελικά μόνο σε κανένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι. Κι αν.. Θα δω γιατί όπως σου είπα θέλω να τα διαβάζω στην κόρη μου όταν λιγάκι μεγαλώσει γιατί ακόμα είναι 9 μηνών. Ξέρεις αυτή ήταν η πρώτη σειρά που διάβασα και λόγω αυτού έχω και την κλίση προς την συγγραφή. Μάλιστα τώρα τελειώνω το πρώτο μου παιδικό βιβλίο. Τα υπόλοιπα είναι για «ηλικιωμένους».. Σε ευχαριστώ και πάλι για την ωραία σου σελίδα. Eλλισώ

surfmadpig είπε...

Αχ παιδιά και εγώ τσίμπησα το μπλογκ από το γκουγκλ γιατί έψαχνα για το μικρό βρικόλακα. Ήταν μακράν τα αγαπημένα μου βιβλία όταν ήμουν μικρή... Απ' ότι βλέπω στο νετ έχουν αποσυρθεί/εξαντληθεί τα βιβλία και πολύ χαλιέμαι. τα δικά μου έχουν χαθεί (πάνε πάνω από 20 χρόνια αν θυμάμαι καλά...).
κλαψ. εύγε στο λαό που στηρίζει μικρό βρικόλακα.

marinasouidi είπε...

Και ναι ήμουν και εγώ λάτρης του μικρού βρικόλακα.Τα είχα ανακαλύψει στη μικρή βιβλιοθήκη της τάξης μου στο δημοτικό...έχουν περάσει χρόνια από τότε...πολλά.Μακάρι να μπορούσα και εγώ να τα βρω από κάπου..είχα πάθει εμμονή θυμάμαι..κάθε μέρα δανειζόμουν και από ένα...ωραία χρόνια..ωραία βιβλία..ευτυχώς προλάβαμε και τα ζήσαμε..

Ρούντιγκερ είπε...

Ας συντάξουμε λοιπόν μια ομάδα διαμαρτυρίας όλοι εμείς οι μικροβρικολακικοί ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την επανέκδοση των υπεραγαπημένων μας παιδικών βιβλίων ! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

λατρευα το μικρο βρυκολακα και με συγκινησες! ψαχνω εναγωνιως τα βιβλια του!

LOUMPI είπε...

oxi mono latreuo autin tin seira vivlion alla kai exei paixei enan megalo rolo stin diamorfosi tou paidikou kai eos simera xaraktira mou stin emmoni me tis istories tromou kai tous vrikolakes ! tha ithela na po oti i seira me goiteue sinarpastika mexri tin koilada ton thrinon argotera den xero ti egine oxi mono oti allaxe eikonografo alla den simfoneite oti teleiose ligo adoxa ,,an upurxe telos diladi ego pisteua oti tha ginotan o anton vrikolakas ,,psaxno to 2 to 3 kai to 4 kai fisika to 1 opoios den ta thelei mporei na mou ta ektuposei i na mou ta poulisei euxaristo sas parakalo epikinoniste mazi mou! https://www.facebook.com/index.php?stype=lo&lh=Ac_qz7pB7Y-CUJ81