Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

όρια

(2ο ποστ για σήμερα ! είχα να γράψω καιρό και μαζεύτηκαν πολλά :Ρ)

πώς τα βάζεις ? Πώς δείχνεις σε κάποιον μέχρι που φτάνει η συμπάθειά σου ? Ή καλύτερα: πώς δείχνεις σε κάποιον ότι η συμπάθειά σου ΔΕΝ φτάνει πέρα από κάπου ΧΩΡΙΣ να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ?
Ρόδα είναι και γυρίζει...


(χαρά στο κουράγιο όποιου δεν κουραστεί με την παρακάτω παράγραφο) 

Ορίστε. Τυχαίνει και γνωρίζεις ένα άτομο από τον φίλο του φίλου τον φίλο ω! φίλε του τάδε. Καλά ως εδώ. Μιάαααα ομορφιά, γνωρίζεστε καλύτερα, μιλάτε για μουσική, μιλάτε για σχολές, μιλάτε για όνειρα, μιλάτε για οτιδήποτε, γελάτε, επικοινωνείτε, όλα καλά-όλα μια ομορφιά. Ε. Μιλάτε μετά λίγο εδώ και λίγο εκεί. Σου προτείνει να βγείτε. Λες όχι ευγενικά γιατί δεν έχεις όρεξη να ξεκουνηθείς απ το σπίτι σου. Σου προτείνει ξανά να βγείτε λες πάλι όχι γιατί δεν έχεις διάθεση. Σου προτείνει ξανά να βγείτε και ξανά ξανά λες όχι γιατί προφασίζεσαι ότι έχεις κανονίσει κάτι άλλο. Μια βδομάδα ολόκληρη η ίδια ιστορία.  Δηλαδή στην ουσία αποφεύγεις να ιδωθείτε. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ? ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ! Γιατί νιώθεις στον αέρα ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι τόσο φιλική όσο θα ήθελες. Μετά από επιμονή δέχεσαι. Μια ομορφιά, πάλι η ίδια επικοινωνία, όλα καλά-όλα ανθηρά όπως την προηγούμενη φορά. Αλλά λίιιγο πιο αμήχανα από φόβο μην παρεξηγηθεί η πολύ φιλική συμπεριφορά. Μετά πάλι μιλάτε. Διαδικτυακά ή τηλεφωνικά... Μία στο τόσο. "Συχνά" θα έλεγε κανείς. Σου λέει πως θα είναι εκεί και να πας... αλλά δε μπορείς. Περνάει λίγος καιρός δεν τυχαίνει να μιλήσετε. Μιλάτε, πάλι τα ίδια "τί κάνεις αύριο? Θα πάω στο τάδε λάιβ, έλα ! " "Μα, ξέρεις, να... τους είδα τον προηγούμενο μήνα και εξάλλου δεν μ αρέσουν και τόοοσο πολύ" . Μιλάτε καλά. Μετά "Δε θα σε δούμε ποτέ? " . Και ξέρεις ότι αν ξαναπείς όχι κινδυνεύεις να δημιουργηθεί παρεξήγηση και να χάσεις ένα άτομο που συμπαθείς. Μετά "θα πάω το  βράδυ να δω αυτήν την ταινία ! Έλα, μου είχες πει ότι ήθελες να την δεις ! " . Και πας. Πάλι αμήχανα και με λίγη διάχυτη συμπάθεια. Και πάλι από την αρχή.

Και τι κάνεις ? Αποφεύγεις αιώνια μία κατάσταση. Γιατί αν αναφερθείς εσύ σ αυτό μπορεί να φανείς υπερβολική και φαντασιόπληκτη, ή γιατί φοβάσαι μη χάσεις τελείως ένα "φίλο". Αλλά δεν εκφράζεις ελεύθερα την όση αρκετή συμπάθεια γιατί φοβάσαι μη δώσεις κίνητρο.


Και ναι, μπράβο σου ! Τα κατάφερες ! Έχεις άλλη μια "ψεύτικη" σχέση ! 

πφφφ
Κανείς δε σου 'μαθε ποτέ πως κάποια μέρα θα χρειαστεί και να μισήσεις. Έτσι η αγάπη σου είναι φόβος.  
( σήμερα γυρνάει πολύ στο μυαλό μου αυτός ο στίχος του Παύλου...)

2 σχόλια:

Μόχα είπε...

"Κανείς δε σου 'μαθε ποτέ πως κάποια μέρα θα χρειαστεί και να μισήσεις. Έτσι η αγάπη σου είναι φόβος."

Ποσο δικιο εχεις (ο Π. δηλαδη)!

Ρούντιγκερ είπε...

ααααααααααααχ και βααααααααααααχ.